Multimedia is een vast onderdeel van ons leven. Maar niet van het levenseinde. Terwijl uitvaartfotografie een wezenlijk onderdeel kan zijn van het laatste afscheid. Een kans voor nabestaanden om de tedere momenten opnieuw te beleven. Om troost en acceptatie te vinden. Dat maakt uitvaartfotografie juist voor uitvaartondernemers een waardevolle keuze. In dit blog vertel ik daar meer over.

Bijstaan met opties en emoties

Na het overlijden van een geliefde hebben de nabestaanden veel keuzes te maken. Welke kist, welke bloemen, welke locatie voor de uitvaart? Wat is er allemaal mogelijk, en wat doet de persoon die de overledene was het meest recht? Hun hoofd loopt over van alle opties en emoties. Als uitvaartondernemer ontlast je de nabestaanden door ze hierin bij te staan. Door uitvaartfotografie tijdens je voorlichting te noemen kun je aftasten of het past bij hun wensen.

Het laatste wat je wilt, is dat nabestaanden na de uitvaart zeggen: “Hadden we maar geweten dat uitvaartfotografie mogelijk was.” Want uitvaartfotografie is nog niet heel bekend als mogelijkheid, terwijl het een ontzettend waardevolle aanvulling op uitvaartverzorging is. Ook voor uitvaartondernemers zelf.

Uitvaartfotografie voor Persoonlijke Herinneringen
uitvaartondernemer

De waarde van uitvaartfotografie voor uitvaartondernemers

Of het nu onderdeel is van je standaard diensten of op aanvraag beschikbaar hebt: de waarde van uitvaartfotografie voor uitvaartondernemers is niet te onderschatten. Door uitvaartfotografie aan te bieden verleng je je service op de volgende manieren:

  • Je laat zien dat je in alles meedenkt met de nabestaanden, en op de hoogte bent van alle mogelijkheden.
  • Door een breder pakket aan diensten aan te bieden, geef je de nabestaanden meer gelegenheid een weloverwogen keuze voor het afscheid te maken. Dat biedt troost: samen doen jullie er alles aan om de uitvaart zo passend en persoonlijk mogelijk te maken. 
  • Als uitvaartondernemer ontvang je de uitvaartreportage ook. In sommige gevallen vraag ik bij het afleveren van de reportage of de nabestaanden open staan voor het gebruik van de beelden. Door mij en door jou als uitvaartverzorger, op onze eigen platforms. Bijvoorbeeld website en social media. In goed overleg met de nabestaanden selecteer ik een aantal foto’s ter promotie van mijn en jouw diensten. Zo kun je tonen hoe jij aan een uitvaart hebt bijgedragen. 

Ik raad zelf aan om de mogelijkheid van afscheidsfotografie te benoemen op de tweede of derde dag na het overlijden. Omdat er dan meestal wat berusting is bij de nabestaanden. En de grootste keuzes die het afscheid vormgeven achter de rug zijn. De nabestaanden hebben zicht op de mooie, gedenkwaardige momenten die gecreëerd worden tijdens de uitvaart. Een goed moment om de mogelijkheid van het vastleggen van deze momenten als blijvende herinnering aan te dragen.

 

Wat bymiek uitvaartfotografie voor jou als uitvaartondernemer kan betekenen

Een waardevolle verbreding van je aanbod, naast beeldmateriaal van je diensten voor jou als uitvaartondernemer. Maar bovenal: tastbare herinneringen aan het laatste afscheid voor nabestaanden. Zodat jouw uitvaartverzorging nog meer bij kan dragen aan de uitvaart. Meer troost, kracht, berusting. Dat is wat Bymiek uitvaartfotografie voor jou als uitvaartondernemer kan betekenen.

Hierbij herinner ik me de woorden van een moeder wiens zoon overleden was. Zijn afscheid voelde onwerkelijk voor haar, ze had het gevoel dat hij ieder moment weer binnen kon lopen. Totdat ze de foto’s van zijn uitvaart onder ogen kreeg: toen daalde het besef in, en daarmee de acceptatie. Zo kon ze de moeilijke periode voorzichtig afsluiten en beginnen aan de verwerking van haar verlies. Haar reactie op mijn uitvaartreportage zei alles:

Een heel waardevol bezit om deze heftige en verdrietige periode op een warme en mooie manier te kunnen herinneren.

Dat terughoren over mijn uitvaartfotografie is van onschatbare waarde. Voor mij, maar ook voor de uitvaartondernemer die het mogelijk maakte. Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden.

Op de foto’s in dit blog zie je de diensten van Jan Koopman van Jan.Uitvaartzorg en Simon Rhijnsburger van Van Nature Uitvaartzorg. Toegewijde uitvaartverzorgers waar ik graag mee samenwerk.