waarom
uitvaartfotografie

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor uitvaartfotografie.
Zo kan het zijn dat dit een wens van de overledene was of juist van de nabestaanden. Omdat er kleine kinderen bij betrokken zijn die dit later terug zouden kunnen kijken of om de uitvaart te kunnen laten zien aan diegenen die er helaas niet bij hebben kunnen zijn.  En ondanks dat verlies een ontzettend verdrietige gebeurtenis is, wordt er wel veel liefde en aandacht geschonken aan het afscheid. Ook dit mag waardevol vastgelegd worden. 
 
 Fotografie kan ook plaatsvinden naast de dienst, zoals op de begraafplaats of voorafgaand aan de dienst, waardoor het gehele verhaal verteld zal worden door middel van de foto’s. Foto’s kijken soms net wat makkelijker dan het terugkijken van de opgenomen dienst. Deze pak je er wat sneller bij en je bekijkt wat je wilt. 
 
De dagen na het overlijden van een dierbare kunnen als een waas aan je voorbij gaan. Je leeft in een roes en doet wat er gedaan moet worden. 
Herinneringen zijn er, maar veel gaat er ook aan je voorbij. 
De video met foto’s als compilatie geeft in een paar minuten weer hoe de uitvaart was. Deze wordt ook veel gebruikt om anderen de uitvaart te kunnen laten zien maar ook om te beseffen dat een dierbare er niet meer is en wordt dus onderdeel van het rouwproces.  
Verlies brengt aan het licht
Wat voor ons van waarde is
Dankbaarheid droogt de tranen
Voor wat ik zo mis
© Lief Leven
Iedereen gaat op zijn eigen manier om met verlies. In de jaren die volgen, kunnen herinneringen aan de dag van het afscheid vervagen. Het later terug kunnen kijken van de foto’s van het afscheid kan van grote waarde zijn voor de verwerking en voor het omgaan met het gemis. De foto’s kunnen van nog grotere waarde zijn voor (jonge) kinderen. 
 
 Een houvast voor jong en oud
uitvaartfotograaf, afscheidsfotograaf, uitvaartfotografie, afscheidsfotografie,begraafplaats, kerkelijk, katholiek
uitvaartfotograaf, afscheidsfotograaf, uitvaartfotografie, afscheidsfotografie,kist, dalen, graflegging, touwen, kist laten dalen
uitvaartfotograaf, afscheidsfotograaf, uitvaartfotografie, afscheidsfotografie,kist, gras, graflegging, graf

contact

Ik neem graag de tijd om het afscheid van jouw dierbare vast te leggen.
Annemieke Nierop - By Miek Uitvaartfotografie

Copyright ByMiek Uitvaartfotografie 2022